Waterbesparende handdouches met behoud van douchecomfort

Waterbesparende handdouches met behoud van douchecomfort

26-06-2024

In het nieuws van vandaag (woensdag 26 Juni 2024) viel te lezen dat een ongelimiteerde hoeveelheid schoon drinkwater op steeds minter plekken beschikbaar is. Er wordt met klem geadviseerd om hier nu al goed over na te denken om toekomstige tekorten te voorkomen. Als voorbeeld wordt onder andere genoemd het toepassen van waterbesparende handdouches. 

Hansgrohe is zich steeds meer en meer aan het doorontwikkelen voor energiezuinige douchekoppen / handdouches waar minder water uit komt, echter, met behoud van douchecomfort. 

Door het terugbrengen van de Ecosmart, waarbij de hoeveelheid water per minuut al was teruggebracht tot 9 liter per minuut, tot een hoeveelheid van 8 liter per minuut, voldoet hansgrohe per 1 juni 2024 reeds aan de strenge Taxonomie-richtlijnen van de Europese Unie. 

Het licht in de lijn van de verwachting om alle handdouches en douchekoppen tegen 2030 over te laten gaan op een Eco variant. 

Conctreet houdt dit in dat het energie- en/of waterbruik van producten waar water doorheen stroomt minstens 22 procent wordt verlaagd ten opzichte van 2020.

Tel uit uw winst! 

Witl u zien welke modellen er nu reeds verkrijgbaar zijn? U bent van harte welkom in onze showroom

 

bron: De Green Deal met hansgrohe EcoSmart: van 9 naar 8 liter/minuut
bron: Slot op drinkwater? Zoveel water gebruik je bij douchen, de wc doorspoelen en een zwembad in de tuin