Zijn badkamermeubels sfeerbepalend?

Zijn badkamermeubels sfeerbepalend?

01-10-2016

De stijl en sfeer van de badkamer wordt mede bepaald door het gekozen sanitair. Vooral met een badmeubel is het mogelijk om net die extra kleurnuance aan te brengen. Daarnaast is een badmeubel ook heel erg praktisch voor het opbergen van bijvoorbeeld, handdoeken, washandjes, douchefris, verzorgingsproducten en dergelijke. Voor de samenstelling van een badmeubel zijn er talloze mogelijkheden in de samenstelling. Betreffende de kleur, de materialen, vormen, type wastafels is er zeer veel mogelijk.

Voor de samenstelling van een badmeubel is het handig over de volgende keuzes na te denken;

 • Wel of geen meubel onder de wastafel
  Wil je als je de badkamer binnenkomt een schone en ruime aanblik, maar vind je het toch belangrijk om je spullen bij de hand te hebben? Dan is opbergruimte als in een kast onder de wastafel of een aparte (half)hoge kast aan te bevelen.
 • Een geintegreerde wastafel of een waskom op een plateau
  Met een waskom maak je een ruimtelijk effect. Het schoonmaken van een opzetwastafel / waskom wordt door menig een wel als minder schoonmaakvriendelijk ervaren. In beide situaties kun je qua uitstraling zowel de ultramoderne als klassieke kant opzoeken.
 • Willen we een of twee kranen, met een enkele bak/kom of juist met een dubbele wasbak
  Als je regelmatig met meerdere personen gelijktijdig in de badkamer bent, is het te overdenken om te kiezen voor een dubbele wasbak met twee kranen. Dit is al mogelijk vanaf zo'n 105cm breed.
 • Willen we wel of geen aflegmogelijkheid naast onze waskom(men)
  Als een breed badmeubel gewenst is en er geen tweede kraan wenselijk is, dan is het ook te overwegen om te kiezen voor een meubel met een enkele wasbak, met aflegplateu's aan beide kanten, of aan de linker- of rechterzijde. Op deze manier zijn de artikelen die je tijdens het gebruik nodig hebt, makkelijk naast je neer te leggen om ze na gebruik weer in de kasten op te bergen.
 • Welk materiaal willen wij als wastafel gebruiken
  Wastafels zijn er in vele materialen. Hierbij kunt u kiezen uit: Keramisch, Mineraal, Composiet, Natuursteen, Glas, Solid Surfice (matte uitstraling). De combinatie van de wastafel en de gekozen kleur zorgen voor het persoonlijke ideaalbeeld. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, onder andere op het gebied van onderhoud. Met composiet ontstaat tevens de extra mogelijkheid om dit op andere punten in de badkamer terug te laten komen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de vensterbank, afdekplateaus en drempels.
 • Een spiegel of een (ondiepe) spiegelkast
  Een spiegel geeft vaak een strakkere uitstraling, een spiegelkast biedt veel extra opbergruimte. Door de opkomst van led-verlichting zijn gaan de verlichtingsmogelijkheden van spiegelkasten ook steeds verder. Zo is het ook mogelijk om fraaie sfeerverlichting tussen het glas in te verwerken. Met een spiegelkast met dubbelzijdig gespiegelde deuren kun je daarnaast het gemak ervaren om te kijken of de haren op het achterhoofd er uit zien als gewenst.
 • Greeploos, greep of push-open
  De persoonlijke uitstraling van het meubel wordt compleet gemaakt met de keuze voor de wijze waarop je de lades en deuren opent. Kies je voor een moderne of klassieke greep / knop? Of vindt je een greeploos meubel weer mooier in de uitstraling. Wil je een strakke uitstraling, dan is Push-open wellicht iets voor jou. Met een duwtje tegen het front zal de lade zichzelf openen. Bij alle gekozen opties kun je de lades dichtduwen waardoor ze met een soft-close lade geruisloos zullen sluiten.